Fruity Pasta Salad

Fruity Pasta Salad

(Français plus bas) This fruity pasta salad is my new favorite summer recipe! The blueberries and pomegranate seeds add a deliciously refreshing and sweet taste while the roasted eggplant gives it a rich savoury taste. The crunchy spinach leaves nourish your body with loads of nutrients and vitamins and the brown rice pasta is filled with complex carbs and fiber for lasting energy! Finally, all these wonderful ingredients are perfectly brought together with a sweet and sour dressing made of honey, apple cider vinegar and dried herbs. However, the best part is that this beautiful dish is ready in just 20 short minutes. So next time you come home from work starving, treat yourself and your body to this healthy meal loaded with antioxidants, vitamins and minerals.

Ingredients

1 eggplant
Olive oil
1 tablespoon dried herbs (I used Herbes de Provence)
Pasta (I used brown rice pasta)
Pomegranate seeds
Blueberries
Spinach leaves

For the dressing:
1/4 cup of apple cider vinegar
2 teaspoons of honey
1 teaspoon of dried herbs

Start by preheating oven at 400 F (205 C). Cut the eggplant into thin slices (that way it cooks faster). Place the slices in a baking dish along with some olive oil and dried herbs. Mix everything well and place in the oven for 15 or 20 minutes, until the slices start going crispy.

While the eggplant is roasting, prepare the dressing. Simply mix all the dressing ingredients in a small bowl. Taste and add more honey, herbs or apple cider vinegar if necessary.

About 10 minutes before the eggplant is done, cook the pasta following the instructions on the box. Once the pasta is cooked, add it to a big salad bowl along with the blueberries, pomegranate seeds, spinach leaves, roasted eggplant slices and the dressing. Mix everything well and serve immediately.

Cette salade de pâtes fruitée est ma nouvelle recette d’été préférée! Les bleuets et les graines de grenade donnent à la salade un goût rafraichissant et sucré alors que l’aubergine rôtie au four ajoute une touche riche et savoureuse. Les feuilles d’épinards croustillantes nourrissent notre corps avec énormément de nutriments et vitamines alors que les pâtes de riz brun fournissent des glucides complexes et des fibres pour beaucoup d’énergie ! Enfin, tous ces merveilleux ingrédients sont réunis avec une vinaigrette aigre-douce faite à base de miel, de vinaigre de cidre et d’herbes séchées. Toutefois, la meilleure partie de cette recette est qu’elle est servie en seulement 20 minutes ! Alors, la prochaine fois que vous rentrez du travail épuisés et affamés, offrez-vous ce délicieux repas santé!

Ingrédients

1 aubergine
Huile d’olive
1 cuillère à soupe de fines herbes séchées (j’utilise des herbes de Provence)
Pâtes (j’utilise des pâtes de riz brun)
Graines de grenade
Bleuets
Épinards

Pour la vinaigrette:
1/4 tasse de vinaigre de cidre
2 cuillères à thé de miel
1 cuillère à thé d’herbes séchées

Commencez par préchauffer le four à 400 F (205 C). Couper les aubergines en fines tranches (de cette façon elle vont cuire plus rapidement). Placer les tranches dans un plat allant au four avec un peu d’huile d’olive et des herbes séchées. Bien mélanger et placer dans le four pendant 15 à 20 minutes, ou jusqu’à ce que les tranches commencent à être croustillantes.

Pendant que l’aubergine est au four, préparer la vinaigrette. Il suffit de mélanger tous les ingrédients pour la vinaigrette ensemble dans un petit bol. Goûter et ajouter plus de miel, d’herbes séchées ou de vinaigre de cidre si nécessaire.

Environ 10 minutes avant que l’aubergine soit prête, faire cuire les pâtes en suivant les instructions sur la boîte. Une fois les pâtes cuites, ajouter à un grand saladier avec les bleuets, les graines de grenade, les épinards, les tranches d’aubergines grillées et la vinaigrette. Mélangez bien et servir immédiatement.

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